Wie zijn wij?

'...en elk oordeel is geweld tegen een persoon, en staat gelijk aan vrijheidsberoving.'

In dit vijfde boek in de reeks schetst Vladimir Megre, aan de hand van zijn belevenissen met Anastasia, het ontstaan van een schitterende toekomst, een ongekende wereld die binnen handbereik is van eenieder die er warm voor loopt: inspirerend, hoopgevend en haalbaar.

Velen van ons zien de natuur als iets dat losstaat van onszelf; als een omgeving waar we onze vakantie doorbrengen, of gaan wonen als we rijk zijn of gepensioneerd. En velen van ons zijn het leven in de grote stad, het werken in gebouwen met airco, en het eten van genetisch gemanipuleerd voedsel als 'natuurlijk' gaan beschouwen – net zo 'natuurlijk' en onvermijdelijk als milieuvervuiling, oorlog en de aanwezigheid van verwoestende wapentechnologieën. In Wie Zijn Wij? draait Anastasia die omgekeerde wereld weer om.

In Schepping hebben we kunnen lezen hoe het – in den beginne – bedoeld was, en in Wie Zijn Wij? kunnen we ons laven aan een beeld van hoe het kan worden. En zo kan het worden op deze Aarde als we in staat zijn ons allereerst een voorstelling te maken van een prachtige wereld, en dan de inspiratie en de daadkracht hebben om te werken aan de verwezenlijking daarvan.

Anastasia laat ons zien dat zo'n betere en leefbare wereld geen utopie hoeft te zijn, dat het alleszins haalbaar is om in harmonie en zonder zorgen te leven, en dat we de tijd die dan beschikbaar komt, kunnen gebruiken voor zaken die ons vreugde en vervulling bieden. De ontplooiing van onze sluimerende vermogens zou daar wel eens een belangrijk onderdeel van kunnen zijn.

Перейти к другим изданиям этой книги

Оглавление